Hirdetés

Új videoformátumot vezet be a YouTube-on a Google



|

A 180 fokos videókban a néző szabadon forgathatja a fejét egy VR-headsettel, és nem marad le az érdekességekről, mint a 360 fokos tartalmakban.

Hirdetés

A 360 fokos videók megtekintése igazán érdekes élményt garantál, azonban a túl nagy szabadság miatt könnyű rossz irányba nézni, és lemaradni az érdekes történésekről. Még nagyobb gond, hogy az effajta tartalmak felvételéhez drága kamera kell. 

Hirdetés

A helyzet megoldására a Google előállt egy új formátummal, ami a YouTube-on jelenik meg, és VR180 néven fut. 

A videókat egy Cardboard vagy Daydream-típusú headsettel lehet megtekinteni, és amikor a fejünket forgatjuk, akkor a felvett videó különböző részeit nézhetjük. Mögöttünk azonban nincs semmi, tehát nem szükséges megfordulnunk, és így a történésekről sem maradunk le. 

A 360 fokos videókkal szemben a VR180-as anyagok normál, szabványos videóként jelennek meg, ha valaki mobilról vagy asztali gépről nézi őket. VR-headsettel viszont jobbra, balra, fel és le is lehet nézegetni ezekben. 

A Google a 180 fokos videók kapcsán élő streamelést is ígért, de a videoszerkesztő alkalmazások is hamarosan támogatják az új formátumot. 

Az óriás emellett a hardvergyártókkal is együtt dolgozik azon, hogy érkezzenek VR180-as kamerák. A Lenovo, az LG és a Yi egyaránt tervez ilyet, a télen jöhetnek az újdonságok, amelyek nagyjából egy kompakt fényképező árával jönnek, és épp olyan könnyű lesz azokat használni is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.