Hirdetés

Újabb, a koronavírussal kapcsolatos álhíreket töröl a Facebook



|

A közösségi oldal üzemeltetői a gyerekekre vonatkozó információkkal bővítik a Covid19-hez kapcsolódó hamis információk elleni küzdelmüket.

Hirdetés

A Facebook továbbra is kritikák össztüzében van a globális társadalomra kifejtett hatásai miatt, amikről kiszivárgott dokumentumok állítják a céggel szemben, hogy kifejezetten károsak. Míg a fiatalok mentális egészségére, vagy a nyugati demokráciákra gyakorolt befolyással kapcsolatban nehéz egyértelmű következtetésekre jutni, a Covid19 elleni küzdelem egy sokkal kevésbé vitatott terület, ahol most újabb lépéseket tett a közösségi site mögött álló gigacég.

Miután az Egyesült Államok illetékes hatósága vészhelyzeti engedélyt adott rá, hogy már az 5-11 éves korosztályt is beoltsák a Pfizer-BioNTech vakcinájával, a Facebook kibővítette azoknak a valótlan állításoknak a listáját, amiket automatikusan igyekeznek eltávolítani az oldalukról.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy törlik az olyan bejegyzéseket, amik szerint a gyermekek számára nem létezik alkalmas Covid19 oltóanyag, vagy hogy az nem került megfelelően tesztelésre, továbbá hogy más céllal előállított oltóanyag hatásos lehet a gyerekek megvédésére a koronavírustól. Szintén törlésre kerülnek azok az állítások, amik szerint a vakcinák nem biztonságosak a gyermekek számára, az oltóanyag komoly egészségkárosodást okozhat számukra, vagy megölheti őket, végül pedig azok, amik szerint a Covid19 vakcinák nem hatásosak a betegség megakadályozására a gyermekek esetében.

Emellett a fenti képen látható üzenetet is eljuttatják az USA-ban angol és spanyol nyelven is felhasználóikhoz, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy újabb korcsoport számára elérhető a Covid19 elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze, a védőoltás. Ebben linkeket is elhelyeznek, amire kattintva akár a legközelebbi oltópontot is megtalálhatják a felhasználók. Végül a Facebook a témáról szóló legújabb blogbejegyzésében megígérte, hogy továbbra is együttműködik a megfelelő egészségügyi szervezetekkel, hogy felvegyék a harcot az oltásokkal kapcsolatos félrevezető információk ellen. Az eddigi erőfeszítéseik során pedig már több mint húszmillió különböző tartalmat távolítottak el és háromezer fiókot, oldalt, vagy csoportot töröltek, amik álhíreket terjesztettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.