Hirdetés

Újabb adag Starlink műholdat lőtt fel a SpaceX



|

A SpaceX ezzel egyszerre azt is állítja, hogy a szolgáltatás felhasználói már 100 Mbps-os internetkapcsolatnak örülhetnek.

Hirdetés

Csütörtökön reggel egy Falcon 9-es rakéta emelkedett fel a Kennedy Űrközpontból, és konkrétan a SpaceX tizenkettedik adagját szállította el a világűrbe a Starlink internetes műholdakból. A küldetés menetrend szerint, sikerrel zajlott le, és a SpaceX további érdekességeket is megosztott az internetszolgáltatásról. Az első privát tesztfázis bétája már javában zajlik, de még idén elkezdődhezt a nyilvános bétateszt is. Eddig címeket és neveket gyűjtött az érdeklődőktől a vállalat. 

Hirdetés

A cég dolgozói egyébként maguk is tesztelik és elemzik a szolgáltatást, egyelőre mindenki elégedett, a válaszidő alacsony, a letöltési sebesség 100 Mbps fölé kúszik. Ez már online játékokhoz és HD-filmek streameléséhez is elegendő. 

A hivatalos állásfoglalások szemben született névtelen beszámolók viszont 11-60 Mbps maximális sebességet emlegetnek, és ezek alapján még bőven van mit csiszolni a szolgáltatáson. A SpaceX azt ígéri, idővel és sok munkával többet hoz majd ki a programból. Most pedig szeretne hozzáférni egy állami alaphoz, ami 10 éven át 16 milliárd dolláros keretet ad az internetszolgáltatóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.