Hirdetés

Újabb aktiválási módot kap az Android Assistant, amit az iPhone tulajok már jól ismernek



|

Az iPhone használóknak ez az egyik legalapvetőbb funkció, de végre a Pixel is megkaphatja többek között.

Hirdetés

A Google Assistant már jelenleg is több módon előhívható, a közeljövőben azonban érkezik az az opció, mely talán a legkézenfekvőbb lesz a felhasználóknak.

Jelenleg, persze eszköztől függően, az asszisztens előhívása történhet hanggal, a home screen felfele húzásával vagy akár a telefon óvatos összepréselésével is a Google Pixel 4-es készülékeken.

Néhány XDA fejlesztő lett figyelmes az új opcióra, mely lehetőséget ad az asszisztens előhozására a bekapcsoló gomb hosszan lenyomva tartásával. A fejlesztés még korai stádiumban lehet, amit onnan tudhatunk, hogy ugyan elő lehetett csalogatni a beállítást akár Android 11-en is több készülék menüjében, működésre bírni nem sikerült.

Hirdetés

A Google továbbá elkezdte fejleszteni a készülék hátulján kopogtatós módszert is, melyet az iPhone felhasználók már egy ideje megkaptak, bár kétségtelen, hogy sokszor akaratlanul is előjönnek az ehhez kötött alkalmazások. Ez a funkció azonban úgy néz ki, hogy a Google Pixel 5 exkluzívja lesz.

Néhány telefon már most is képes arra, hogy a bekapcsoló gombbal előhívja a Google Assistant funkciót, akiknek viszont ez még nem elérhető, úgy tűnik még a 12-es nagy frissítés előtt bekapcsolhatják majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.