Hirdetés

Újabb, állítólag több száz millió profilos adatszivárgás történt, a LinkedIn is érintett



|

A LinkedIn azt állítja közleményében, hogy az újabb szivárgás nem csak hozzájuk köthető és csak nyilvános adatokat tartalmaz.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy félmilliárd Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek ki a netre, a CyberNews megírta, hogy a LinkedIn üzleti közösségi hálózatáról is állítólag kiszivárgott 500 millió profil személyes adata.

A csomagot egy népszerű hackerfórumon kezdték el árulni, bizonyíték gyanánt pedig máris kiposztolták belőle kétmillió profil teljes körű adatait.

A LinkedIn április 8-án közzétett közleményében azt írják: megvizsgálták a szóban forgó listát, de arra jutottak, hogy az adatok valójában több weblaptól és cégtől származnak, a LinkedIntől pedig privát felhasználói információkat nem, csak eleve publikusra állított adatokat tartalmaz. Ezért sem gondolják, hogy kifejezetten "LinkedIn-adatszivárgásról" lenne szó. Az nem derült ki, hogy a LinkedIn tervezi-e értesíteni azokat a felhasználókat, akiket érint a helyzet.

Hirdetés

A nagy Facebook-adatszivárgásnak, ami magyar felhasználók százezreit érinti, (van rá oldal, ahol ellenőrizhetitek, hogy a közzétett adatbázisban a ti személyes adataitok is szerepelnek-e), és ami után a cég is elég szerencsétlenül próbált védekezni, külön videót is szenteltünk nemrég:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.