Hirdetés

Újabb amerikai óriás akarja magának a TikTokot



|

45 helyett 90 napja van a kínai ByteDance-nek, hogy eladja egy amerikai óriásnak a TikTokot: a Microsoft és a Twitter után az Oracle is bejelentkezett.

Hirdetés

Az utóbbi hetek fejleményeinek tükrében elég egyértelműnek tűnik, hogy a TikTok nem maradhat a ByteDance kezében, mert ha India után az amerikai piacot is elveszíti, valószínűleg szép lassan a süllyesztőben végzi, feltéve, hogy nem tiltják be hamarabb az Apple és a Google alkalmazásboltjában. Donald Trump elnök a kínai cégnek adott 45 napos türelmi időt 90 naposra hosszabbította azzal a feltétellel, hogy minden adatot töröl az amerikai felhasználókról. 

Hirdetés

Azt rég tudjuk, hogy a Microsoft nagyon szeretne lecsapni a TikTokra, de az sem titok, hogy némi külső segítséggel a Twitter is igényt tart a TikTokra. Nemrég pedig fény derült rá, hogy egy harmadik óriáscég is vevő lenne Amerikából a TikTokra. 

A szoftvertermékek piacán a világ egyik legnagyobb vállalata, az Oracle szintén fontolgatja a TikTok felvásárlását, a tárgyalások már folynak, több tőkebefektetővel is felvette a kapcsolatot az Oracle. A tippek szerint a TikTok piaci értéke 10 milliárd dollár lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.