Hirdetés

Újabb appokat nyír ki az Apple



|

Lecsap az olyan alkalmazásokra az Apple, amelyek külső felekkel osztják meg a helyadatainkat.

Hirdetés

Az Apple az iOS kapcsán mindig is kiemelt figyelmet fordított az adatvédelemre és a magánszférára. Facebook-botrány ide, GDPR oda, a témában egyre több a fontos mérföldkő. Az Apple nem csak a hatóságokkal babrál ki, de igyekszik más téren is megvédeni a felhasználóit és azok adatait. 

Hirdetés

Az Apple újraellenőrzi az App Store összes olyan alkalmazását, amely megosztja a felhasználók helyadatait külső felekkel. Mindeddig ez engedélyezett volt, ha a felhasználó megengedte a helyadatai felhasználását. 

Az óriás azonban változtatott a szabályokon, és a jövőben a fejlesztőknek muszáj lesz informálniuk a felhasználókat arról, hogy pontosan miért van szükség a helyadataikra. A helyadatokat ráadásul csak az app teljesítményének és a felhasználói élménynek a javítására lehet felhasználni. 

Valaki személyes adatait eleve csak engedély mellett gyűjthetik be, és biztosítaniuk kell az információkat arra vonatkozóan, hogy azokat hogyan és hol használják. Az appok által gyűjtött adatokat nem használhatják fel, nem oszthatják meg harmadik felekkel olyan esetekben, amelyek nem a teljesítmény vagy a felhasználói élmény fokozását szolgálják. 

Mit jelent ez a gyakorlatban? Az Apple eltakarítja az útból azokat az appokat, amelyek a helyadatokat adatbányászathoz és reklámokhoz használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.