Hirdetés

Újabb autóban használható kulcsként az iPhone és az Apple Watch



|

Egy friss jelentés szerint már hat autógyártó támogatja a Car Keys funkciót, miközben egy hetedik szereplő is feltűnt a horizonton.

Hirdetés

Az Apple még 2020 nyarán, az iOS 13-ban tette elérhetővé a magyarul Autókulcsnak hívott Car Key funkciót, melynek segítségével slusszkulcsot varázsolhatunk az iPhone-unkból vagy az Apple Watch okosóránkból. A Wallet alkalmazásban tárolt, megosztható digitális kulcsokkal kényelmesen nyithatjuk és zárhatjuk, és persze el is indíthatjuk a járműveket.

Legalábbis azokat, amelyek támogatják, ezekkel ugyanis egyelőre még nehéz lenne megtölteni egy parkolót: főként BMW-modellekből áll a lista, illetve néhány Hyundai, Kia és Genesis (egy konszernről beszélünk), valamint a kínai BYD repertoárjában található meg a lehetőség. Nemrég viszont egy új szereplővel bővült a lajstrom, később pedig egy további partner is benevezhet a mezőnybe.

Hirdetés

A Mercedes-Benz az előző hónapban jelentette be, hogy az E osztályú felső-középkategóriás autóiban is használhatóvá teszi az Autókulcs funkciót, egy ismert adatbányász, Nicolas Alvarez pedig nemrég egy olyan bejegyzést ("MBAG" - Mercedes-Benz AG) fedezett fel az iOS kódjában, amely arra utal, hogy végül a tegnapi nappal élesedett a támogatás.

Emellett Alvarez még áprilisban jelezte, hogy egy másik kódsor ("LOT1) alapján a Lotus is felszállhat a Car Key vonatra. A brit sportmárka jelenleg három modellt kínál a benzines Emira, valamint a teljesen elektromos Evija és Eletre képében. A gyártó azóta sem erősítette meg az Autókulcs támogatását, így nem tudni, melyik járgány lehet érintett, már amennyiben nem téves Alvarez következtetése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.