Hirdetés

Újabb biztonsági botrányba keveredett a OnePlus



|

Végül sikerült kijavítani időben azt a biztonsági rést, amin keresztül a vásárlók adatai juthattak volna rosszakarókhoz.

Hirdetés

A OnePlus az utóbbi években többször keveredett már biztonsági botrányba, ami többek között annak az eredménye, hogy mivel mostanra nagyra nőtt a vállalat, ezért célponttá is vált a piacon. A mostani eset kapcsán a OnePlus vásárlóinak bizalmas adatai kerültek veszélybe, de szerencsére még időben be tudta foltozni a komoly biztonsági rést a gyártó, így nem lett nagyobb baj. Az Android Police szerint a garancián belüli és túli javításokat intéző rendszerrel akadt gond, amit egy külső fél üzemeltetett az amerikai fogyasztók számára. 

Hirdetés

A OnePlus végül gyorsan javította a biztonsági rést, és azt állítja, hogy a vizsgálatai alapján egyetlen támadónak sem sikerült kihasználnia a sérülékenységből adódó lehetőséget. 

A szóban forgó rendszer egyébként egy külső, átmeneti linket küldött a fizetések feldolgozására, de amíg a folyamat nem zárult le, a link neveket, címeket és IMEI-számokat is tartalmazott. A OnePlus innentől kezdve új hitelesítési rendszert használ, de biztos benne, hogy a javítások előtt sem lopott el senki semmit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.