Hirdetés

Újabb csapást mért Kína a kriptovalutákra, börtön is járhat a tranzakciókért



|

Sőt, több tízmilliós pénzbüntetést is kiróhatnak hamarosan a hatóságok.

Hirdetés

Továbbra is alaposan megosztja az embereket a kriptovaluták világa, hiszen sokak számára remek üzlet a digitális pénzek bányászata és eladása, de sajnos ez a tevékenység gyakran komoly környezetvédelmi kockázatot jelent, arról nem is beszélve, hogy bizonyos piacokra milyen hatással van.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy Kína határozottan ellenzi a kriptovalutákkal kapcsolatos ténykedéseket, nemrég pedig olyan szigorításokat fogadott el az ország kormánya, amelyek még egyértelműbbé teszik álláspontjukat.

Hirdetés

Kína legfelsőbb bírósága ugyanis olyan változtatást fogadott el, amelynek értelmében több mint 26 millió forintos büntetést lehet azokra kiszabni, akik illegálisan bonyolítanak le kriptovalutás tranzakciókat, és ha ez még nem volna elég, akkor az elkövetők akár 10 évre is rács mögé kerülhetnek. A kevésbé súlyos ügyekért kevesebb mint 3 év börtön járhat, de a pénzbüntetés mértéke ilyen esetekben is meghaladhatja a 10 millió forintot.

Az új szabályozás március 1-től érvényes, és mivel tranzakciókról van szó, szinte bármilyen kriptovalutás tevékenységért megüthetik a bokájukat az emberek. Az viszont nem igaz, hogy Kína elutasítana bármilyen technológia fejlődést a fizetőeszközök terén, ugyanis az országban már tesztelték a digitális jüant, ami a kriptovalutákkal ellentétben centralizált formában lenne szabályozva. Ez pedig akár megmagyarázhatja azt is, hogy a Kínai Kommunista Párt miért szeretné még jobban háttérbe szorítani a decentralizáltan működő kriptopénzeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.