Hirdetés

Újabb életmentő funkcióval újítana az Apple



|

Megint egy fontos képességgel fognak többet tudni az almás cég eszközei.

Hirdetés

Az Apple szinte minden évben bedob egy újabb funkciót, amivel a felhasználói életét akarja megkönnyíteni, esetleg megóvni, ha komolyabb baj történne velük. A pulzusmérés, az EKG és az esésérzékelés is megmentette számos felhasználó életét.

Az Apple Watch készülékek képesek érzékelni, ha a viselőjük elesik, ami az idősebb felhasználók esetében remek segítség, hiszen az óra mindenfajta beavatkozás nélkül hív segítséget a helyszínre. A pletykák szerint a fejlesztők most ennek a funkciónak a nagy testvérét tervezik elkészíteni.

Hirdetés

Rolfe Winkler a The Wall Street Journalban arról ír, hogy az Apple akár már jövőre elérhetővé teheti azt a funkciót, ami képes lesz felismerni az autós karambolokat, és hasonlóan az esések érzékeléséhez, ebben az esetben is rögtön hívja a segítséget.

A jelentés szerint az Apple már több mint 10 millió balesetet rögzített névtelen felhasználóktól, akik megosztják az adataikat a céggel. Ezek közül 50 000-nél is több alkalommal értesítve lett a 911. A funkció rendkívül hasznosnak hangzik, a cupertinói cég azonban még mindig dönthet úgy, hogy végül nem élesíti a funkciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.