Hirdetés

Újabb engedményt tesz az Apple az iPhone-ok otthoni javítása kapcsán



|

Nem fogja büntetni azokat, akik nem vadonatúj elemeket használnak készülékeik javításához.

Hirdetés

Akár tetszik nekik, akár nem, a cégek kénytelenek tenni azért, hogy a felhasználók otthon is megjavíthassák elromlott eszközeiket. Bár régóta jelen vannak a piacon utángyártott, harmadik féltől származó komponensek, ezek használata esetén az iOS-es készülékek értesítést küldhetnek, vagy egyenesen kivethetik magukból őket.

Az Apple jelen pillanatban csak az általa előállított, eredeti, nem használt elemeket támogatja, amik megrendeléséhez meg kell adni a javított készülék szériaszámát. Ősszel viszont engedékenyebbé válik a cég, hiszen onnantól nem lesz szükség a szériaszámra, valamint új és használt elemeket egyaránt elfogad a rendszer, amíg azok eredetiek. 

Hirdetés

Első körben viszont csak a kijelzők, akkumulátorok és kamerák lesznek használhatók, a Face ID és a Touch ID szenzorok esetében muszáj lesz újat beépíteni. Az iOS azt is képes lesz felismerni, ha egy lopott eszközből származnak a használt alkatrészek, és nem engedélyezi a teljes kalibrálást.

Az nem tiszta egyelőre, hogy mely készülékekre terjed ki az engedmény, de az is lehet, hogy csak iPhone 15-re és attól újabbakra.

Az utángyártott komponensek használatát továbbra sem támogatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.