Hirdetés

Újabb érdekességek derültek ki a szuperolcsó, linuxos okosóráról



|

2020 első félévében érkezik a mindössze 25 dolláros vételárral rendelkező PineTime okosóra.

Hirdetés

A PineTime egy olyan linuxos okosóra lesz, amelyet kifejezetten linuxos okostelefonok mellé találtak ki. Ezen ingyenes és nyílt forráskódú szoftver fut, emellett pedig nagyon olcsó is: mindössze 25 dollár lesz a vételára. 

Hirdetés

A Pine64 néhány hete árulta el, hogy dolgozik az új viselhető eszközön, most pedig a Wiki oldalukra is felvették a terméket, több részlettel a hardverre, szoftverre és megjelenésre vonatkozóan. 

A fejlesztői kit októberben fut be, 2020 első negyedévében pedig már szállítják is az első termékeket. Ezután legalább 5 évig lesz a piacon a PineTime, aminek a legérdekesebb funkciója maga a szoftvere. Több nyílt forráskódú operációs rendszert is elérhetővé tenne a cég, úgy mint Zephyr, FreeRTOS, Mbed vagy NuttX. 

A hardver még nem végleges, a készülékház pedig meglévő termékektől van kölcsönözve, ezért is alacsonyabb a vételár. Egyelőre 1,3 hüvelykes, 240x240 pixeles IPS érintőkijelzővel lehet számolni, Nordic chippel, 64 MHz-es ARM Cortex-M4F processzorral, 512 KB flash memóriával és 64 KB DRAM-mal. Az akku 170-180 mAh-s lehet, szenzorok közül pulzusmérő és gyorsulásmérő is akad majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.