Hirdetés

Újabb fordulat, egyelőre mégsem térnek vissza a fizetős Twitter-plecsnik



|

Hiába jelentették be a rosszul elsült előfizetési rendszer újraindulását, Elon Musk ismét módosított a terveken.

Hirdetés

Az Elon Musk birtokába került Twitter az elmúlt napokban leginkább az alkalmazottak tömeges felmondása miatt szerepelt a címoldalakon, időközben viszont tovább bonyolódik a gyorsan hírhedté vált Twitter Blue előfizetési rendszer körüli szappanopera is.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az új tulajdonos nem sokkal a közösségi oldal átvétele után döntött úgy, hogy 8 dolláros havidíjért cserébe mindenkinek elérhetővé teszi a korábban csak a hivatalos fiókok visszaigazolására használt hitelesítő jelvényt, ám túl sokan éltek vissza a megvásárolható plecsnikkel, így hamar leállította a programot. Musk később közölte, hogy november 29-én "sziklaszilárd" formában visszatér a Twitter Blue, ám egy újabb fordulattal most úgy tűnik, hogy ez mégsem fog megtörténni.

Hirdetés

A milliárdos néhány órája ismét posztolt az ügyben, azt írva, hogy egészen addig felfüggesztik a rajtot, amíg nem találnak biztos módszert a kamufiókok felbukkanásának megelőzésére. Legutóbb ugyanis az okozta a gondot, hogy villámgyorsan ellepték a mikroblogot a magukat politikusoknak és vállalatoknak álcázó profilok, amelyek a 13 éve bevezetett kék pipa álcájával csináltak hülyét a világból.

Musk új tweetje alapján a visszatérő Twitter Blue külön színt alkalmazhat a magánszemélyek és a szervezetek neve melletti jelvények megkülönböztetésére, ám ez nem új ötlet, mivel az elmúlt hetekben már kísérleteztek egy alternatív szürke pipa bevezetésével, amit a vezérigazgatói posztot is betöltő tulajdonos végül nem talált kielégítőnek, ezért mindössze néhány óra után el is kaszálta.

A kacifántos történetből egyelőre annyit szűrhetünk le, hogy a Musknak esze ágában sincs elengedni a fizetős plecsnik ötletét, ami egyébként önmagában nem lenne ördögtől való, hiszen más platformok is kínálnak hasonló kiemelő jelzéseket a prémium felhasználóiknak, köztük például a Telegram és a Reddit is.

Ami pedig az egyéb terveket illeti, a The Verge eközben belsős forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Musk a Signal alapítójának közreműködésével a titkosított üzeneteket is elhozhatja a Twitterre, valamint nem kizárt, hogy a mikroblog a YouTube babérjaira is szemet vetett.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.