Hirdetés

Újabb forrás beszélt arról, mikor jöhetnek a hajtogathatós iPhone-ok



|

Minden madár ugyanarról az évszámról dalol az Apple következő nagy dobása kapcsán.

Hirdetés

A nemrég bemutatott iPhone 13-széria ugyan még el sem jutott a vásárlókhoz, de az igazi ínyencek máris a soron következő újdonságokra figyelnek, így ismét beindultak a pletykák a relatíve olcsó iPhone SE frissítéséről és az Apple régen várt hajtogatós mobiljairól is.  

Az utóbbiakról most egy dél-koreai üzleti portál vél tudni egyet s mást, ami egészen egybevág néhány korábban elhangzott jóslattal.

Hirdetés

A Business Korea napokban megjelent cikke ugyanis iparági forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az Apple 2023-ban dobhatja piacra az első hajtogatós mobiljait. Ezzel a gyakran jól értesültnek bizonyuló Ming-Chi Kuóval, valamint az Omdia elemzőcéggel került egy platformra a portál, tehát már három forrás is ugyanarról az évről beszél.

A szemfülesek azonban kiszúrhatták, hogy ezúttal többes számban hangzott el a jóslat, mivel a Business Korea szerint a cupertinóiak két modellel is előállnak majd. Az egyik az ún. "kagylóhéj" elvet követi, tehát a régi, összecsukható telefonok mintájára készül, míg a másik könyv módjára tárul fel egy nagyobb készülékké. Ezzel az Apple a Samsungot követhetné, amely a nyáron pontosan ilyen telefonokkal állt elő a Z Flip3 és a Z Fold3 képében.

A Business Korea szerint a kettő közül a kihajthatós modell kerülhet előbb boltokba, méghozzá 7,5 hüvelykes kijelzővel, amit az almás cég az LG-vel közösen fejleszthet. Ez már ellentmond a Kuo-jóslatnak, ami 8 hüvelykes Samsung-panelról szólt. A Display Supply Chain Consortium mindenesetre már el is végzett egy számítást, arra jutva, hogy ha az Apple valóban az LG mellett dönt, akkor a vezető helyen álló Samsung Display részesedése legfeljebb csak 75%-ig szorul vissza  a megjelenítők piacán.

Az utóbbi persze már végképp merész jóslat egy (vagy két) olyan készülék kapcsán, aminek még a létezése sem biztos. A három forrás által is 2023-ra datált megjelenés mindenesetre jelzésértékű lehet, még ha nem is vehetjük készpénznek. A cupertinóiak nemrég leleplezett újdonságai ugyanis ismét bizonyították az efféle pletykák képlékenységét: az iPhone 13-hoz műholdas hívásokat, az Apple Watch Series 7-hez pedig szögletes dizájnt vártak a jól értesültként kezelt források, ám mindegyikük tévedett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.