Hirdetés

Újabb gyomros sújtja az orosz internetet



|

Azonnali hatállyal kivonul Oroszországból egy jelentős hálózati szolgáltató.

Hirdetés

Február 24-én hajnalban Oroszország lerohanta Ukrajnát, a kiterjedt nemzetközi tiltakozás részeként pedig azóta a tech cégek is sorra jelentik be, hogy korlátozzák az oroszországi szolgáltatásaikat, vagy hogy teljesen kivonulnak a piacról.

Nemrég számoltunk be róla, hogy március 5-től Oroszország egyik legnagyobb internetes gerinchálózati szolgáltatója, az amerikai Cogent Communications is beszüntette a helyi működését, jelentősen korlátozva az oroszokat a világhálóra bekötő kommunikációs csatornák kapacitását.

Hirdetés

Azóta pedig a Cogent riválisa, a szintén amerikai Lumen Technologies is úgy döntött, hogy a biztonsági kockázatok fényében azonnali hatállyal kivonul az orosz piacról, újabb gyomrost véve be az infrastruktúrának.

"A megnövekedett oroszországi biztonsági kockázat miatt a hálózat lekapcsolása mellett döntöttünk. Eddig még nem tapasztaltunk hálózati zavarokat, de az egyre bizonytalanabb környezet és az állami fellépés fokozott kockázata miatt megtettük ezt a lépést, hogy biztosítsuk a saját és az ügyfeleink hálózatainak biztonságát, valamint a globális internet folyamatos integritását."

- áll a cég közleményében. A Lumen tájékoztató oldala szerint a vállalatnak nincsenek lakossági ügyfelei, mindössze egy "rendkívül kis számú" üzleti kört szolgálnak ki.

Az internetes infrastruktúrát monitorozó Kentik szakértője, Doug Madory viszont arról ír, hogy a Lumen az egyik legnagyobb szereplő az Oroszországba irányuló nemzetközi forgalom biztosításában, helyben pedig olyan nagy ügyfelei vannak, mint a nemzeti optikai hálózatot üzemeltető TransTelecom, a legnagyobb orosz digitális szolgáltató, a Rostelecom, valamint a helyi piac három domináns mobilszolgáltatójából kettő, az MTS és a MegaFon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.