Hirdetés

Újabb gyomrost vihet be a chipgyártásnak az idei év legnagyobb kínai járványkitörése



|

Komoly kapacitások eshetnek ki az ellátási láncból a pandémia miatt.

Hirdetés

A nemzetközi ipar olajozottan működő gépezete keményen megszenvedte a koronavírus-járványt, melynek egyik legsúlyosabb tünete a globális chiphiány, ami az okostelefonoktól a számítógépeken át az autókig számos termék esetében nehezíti meg a gyártást, áruhiányhoz és dráguláshoz vezet.

A nagy tech cégek már eddig sem titkolták, hogy a helyzet 2022-es enyhüléséhez sem fűznek vérmes reményeket, a Reuters friss jelentése pedig most kifejezetten rossz hírt hozott a chipgyártás fellegvárának számító Kínából.

Hirdetés

Hszian városában az idei év legkomolyabb járványkitörése zajlik, ami a chipgyártás két fontos szereplője, a Samsung és a Micron helyi üzemeinek működésében is fennakadásokat okozhat. Az utóbbi figyelmeztetett, hogy a lezárások és a létszámhiány miatt késésekre számít az adatközpontokba szánt DRAM memóriachipek szállításában.

A Samsung két gyártósort működtet a városban, amelyek okostelefonokban, adatközpontokban és más eszközökben felhasznált NAND flashcipeket ontanak magukból. A Reuters szerint a koreai cég a megváltozott körülményekhez igazodva igyekszik áthangolni a helyi gyártást, de egy nagyobb leállás komoly fennakadást okozhat, mivel itt található a Samsung NAND-kapacitásának több mint 40 százaléka.

A jelentés ugyanakkor szöüli elemzőket is idéz, akik úgy vélik, hogy a vállalat rövid távon a bőséges raktárkészletével is kihúzhatja a krízist, így előfordulhat, hogy végül nem hoz újabb drágulást a hsziani járványkitörés. A kínai média tudósításai szerint az 5,7 milliós lakosú város lényegében teljes lezárás alá került, a vírus megfékezése akár 4 hétig is eltarthat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.