Hirdetés

Újabb hatalmas változtatás jön a Windows 10-be



|

A Windows 10 ezentúl másként csatlakoztatja le az USB-s adattárolókat. A meghajtókat könnyebb lesz eltávolítani, de a működésük lassabbá válik.

Hirdetés

Nemrég a Microsoft óriási módosítást eszközölt: a Windows 10 többé nem kényszeríti rá a felhasználókra a nagy rendszerfrissítések mielőbbi telepítését. Van azonban egy másik nagy változtatás is. A Windows 10 immáron másként csatlakoztatja le az USB-s és Thunderbolt csatlakozós adattárolókat. Vagyis a pendrive-okat, a külső merevlemezeket, sőt, még az okostelefonokat is. 

Hirdetés

A változtatás a Windows 10 2018. októberi frissítésével, vagyis a 1809-es verzióval lép életbe. Ezt megelőzően minden Windowsban az volt érvényben, hogy a rendszer a jobb teljesítményre koncentrált az USB-s meghajtók leválasztásakor. A 1809-es verziótól a gyors eltávolításra áll át a rendszer, ami jelentős különbségeket eredményez. 

A jobb teljesítmény módban a Windows úgy kezeli az adatátvitelt és tárhely-működést, hogy javuljon a teljesítmény. Vagyis gyorsítótárazza az adatokat átvitel közben, megnyitáskor vagy előkészítéskor (többek között). Cserébe a Windows állandó készenlétéért a felhasználónak a biztonságos eltávolítás művelettel kell manuálisan leválasztania az adott meghajtót. 

Az új, gyors eltávolítás módnál, ami innentől kezdve alapértelmezetté válik, más a helyzet. A külső adattároló eszközöket a biztonságos eltávolítás eljárás nélkül is le lehet már választani. Ennek a módszernek a hátránya az, hogy a Windows többé nem gyorsítótáraz, tehát az átvitel innentől kezdve több időbe telhet. 

A Microsoft lehetővé teszi azonban, hogy mindenki visszaállítsa a régi leválasztási módot, ha szeretné. Erre a Lemezkezelőben, a megfelelő meghajtó Tulajdonságok menüjében van lehetőség. Ezután viszont újra használni kell majd a biztonságos eltávolítás opciót az adott meghajtónál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.