Hirdetés

Újabb jel utalna az iPhone SE frissítésére?



|

Az optimisták az új készülék előkészületeként értelmezik, hogy az Apple ejtett egy modellt a kínálatából.

Hirdetés

A hét elején lezajlott az iPhone 13-széria bemutatója, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a spekulációk innentől a legolcsóbb almás telefon, az iPhone SE frissítésére koncentrálnak, mivel ennek mindkét korábbi generációját (2016, 2020) tavasszal mutatta be az Apple.

Az "SE 3" kapcsán már eddig is akadtak híresztelések: júliusban a GSMArena szellőztette meg, hogy 2022-ben érkezhet, kicsivel korábban pedig a megbízhatóként kezelt Ming-Chi Kuo beszélt ugyanerről. Most viszont a modellpaletta frissítéséből köveztetnek arra az optimista híroldalak, hogy az új SE-t készítheti elő.

Hirdetés

Az iPhone 13 premierjével ugyanis nem csak a 12 Pro és az XR készülékek tűntek el a kínálatból, hanem az iPhone SE legdrágább kivitele, a 256 GB-os verzió is. Egyesek szerint ennek az lehet az oka, hogy az SE 3 debütálása előtt az Apple szeretné visszafogni a termelést. Mások viszont úgy vélik, hogy egyszerűen csak nem fogyott túl jól a csúcsváltozat, a generációváltás pedig jó alkalom a csendes kiigazításra.

Az utóbbit valószínűsíti, hogy az iPhone SE a 4,7 hüvelykes kijelzőjével és a szűkös üzemidejével nem túl vonzó a nagyüzemi tartalomfogyasztóknak, így könnyen elképzelhető, hogy kevesen választották a 256 GB-os opciót, ami már a nagyobb megjelenítőt és aksit kínáló 64 GB-os XR-nél is drágább volt.

Ennek fényében melegen ajánlott fenntartásokkal kezelni a következtetést, ami pedig a korábbi híreszteléseket illeti, azokat sem szabad készpénznek venni. A 2022-es rajtot jósoló Ming-Chi Kuo például nemrég még arról értekezett, hogy az iPhone 13 műholdas hívásokat is támogatni fog, ám végül ebből sem lett semmi.

Így aztán továbbra is erősen kérdéses, hogy érkezhet-e egyáltalán 2022-ben új iPhone SE, már csak azért is, mert az első két generáció piacra dobása között sem kettő, hanem  négy esztendő telt el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.