Hirdetés

Újabb két változattal bővül az AOC gamer monitor kínálata



|

Mind a két új monitor 27 hüvelykes panellel, de más technológiával érkezik.

Hirdetés

Újra bővül az AOC Agon kínálata, ezúttal két új modell érkezik. Még ebben a hónapban elérhetővé válik az AG275QX és az AG275QXN, mindkettő QHD felbontással és 27 inches panellel, az egyikben azonban egy olcsóbb VA lesz, míg a másik egy prémium IPS panelt rejt magában.

Megkülönböztetni őket mondjuk nem lesz egyszerű, hiszen nagyon hasonlóan festenek.

Mindkét eszköz QHD felbontással rendelkezik és 1 ms G2G a válaszidejük, azonban az AG275QX-ben az IPS panel 170 Hz-en frissít, míg az olcsóbbik AG275QXN VN megoldása csak 165 Hz-et tud. A drágábbik eszköz rendelkezik G-Sync hitelesítéssel is a FreeSync prémium mellett, a VA viszont csak az utóbbit tudja felmutatni.

Hirdetés

Ugyan a külsejük nagyon hasonló, az IPS és a VA panelek nagyon más képet adnak, köszönhetően például az eltérő betekintési szögnek, és többek közt annak, hogy az IPS 10 bites színmélységgel rendelkezik, míg a VA csupán 8 bittel dolgozik. Örömre adhat viszont okot, hogy a VA is megkapta a DisplayHDR 400-as hitelesítést, hasonlóan a nagytestvérhez. További jó hír, hogy támogatják a konzolok 120 Hz-es módját is, így nem csak PC-k mellé ideálisak.

Portok terén szintén hasonlóak, mindkét eszközön 2 darab HDMI 2.0, 2 darab DisplayPort 1.4, egy 3,5 jackcsatlakozó és 4 darab USB-A 3.2 Gen 1 kapott helyet. A magyar árakról még nincs információ, az AOC 340 fontra lőtte be a drágábbikat, míg a VA-s monitort 280 fontért ajánlja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.