Hirdetés

Újabb kisegítő lehetőségeket kap a Windows 10



|

A Windows 10 nagy májusi frissítése a kisegítő lehetőségek terén is tartogat pár újdonságot.

Hirdetés

A Microsoft új kisegítő lehetőségeket hoz a Windows 10 rendszerébe, méghozzá a nagy májusi frissítés segítségével. Ennek telepítés után állítható lesz például a szövegnél megjelenő kurzor, annak színe is például. A weboldalakat a nagyító eszközzel hangosan fel is lehet olvastatni, a Narrator is kap továbbá új olvasót. Sokak szerint a legérdekesebb a szövegkurzor. 

Hirdetés

Ez ugyanis az elmúlt évtizedek legnagyobb változásán megy most át, hamarosan sokkal nagyobbra lehet állítani a jelenleginél. A jelölő színe is módosítható lesz, hogy azt jobban észre lehessen venni. Az alapértelmezett színekhez élénk verziókat választott a Microsoft, de minden testre szabható. 

A nagyító immáron a legtöbb népszerű appban és böngészőben képes a felolvasásra, és a sötét módot is támogatja. A Narrator pedig természetesebb olvasási élményt garantál, mint eddig, és már teljes mondatokat dolgoz fel szavak helyett, valamint a szöveg kontextusa mellett a nagybetűket is érti. Az újítások a Gépházon belül lesznek megtalálhatóak, a májusi frissítés pedig a hónap végén indul el a PC-kre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.