Hirdetés

Újabb kormány döntött a Facebook betiltása mellett



|

A Salamon-szigetek nem tűri tovább a Facebookot - a miniszterelnök szerint a platform percek alatt lerombolhatja bárki jó hírnevét.

Hirdetés

Sokan és sok helyen kritikusak a Facebookkal és annak stratégiájával szemben, odáig azonban kevesen mennek el, ameddig a Salamon-szigetek kormánya. Manasseh Sogavare miniszterelnök ugyanis azt tervezi, hogy betiltja a Facebookot, az online zaklatás és a rágalmazás elleni küzdelem egyik lépcsőfokaként. 

A miniszterelnök szerint a nemzeti egység megőrzése érdekében is szükséges ez a lépés, ráadásul a kamufiókokkal néhány perc alatt bárkinek tönkre lehet tenni a jó hírnevét az oldalon. A lépéssel a boldog egymás mellett élést szeretnék elősegíteni. 

Hirdetés

Azt is hozzátette, hogy a Facebook miatt nem lehet egyesíteni a lakosságot, a tiltással a zaklatástól és a rosszindulattól védenék meg a fiatalságot, nem pedig elhallgattatni akarják. 

Azt nem tudni, hogy hogyan eszközölik majd a Facebook betiltását, az internetszolgáltatókkal a héten egyeztetnek erről. 

Talán mondani sem kell, hogy a helyi ellenzék tiltakozik, szerintük a lépés szánalmas és igazságtalan. A helyi lakosság 70 százaléka ugyanis 30 év alatti, aktív a közösségi oldalakon - vagyis elég sok ember számára lehet kellemetlen a Facebook betiltása.

A még kritikusabb hangok szerint a tiltás hátterében az van, hogy a Facebookon szivárogtattak ki olyan dokumentumokat, amelyekből kiderül, a kormány a világjárvány okozta gazdasági nehézségekre szánt forrásokat miként költötte el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.