Hirdetés

Újabb különc modellel dobhatja fel a hajtogatós mobilokat a Huawei



|

Frappáns megoldással csavarna a hajtogatós mobilokon a Huawei

Hirdetés

A 2019 őszén kiadott Mate X-szel a Huawei az elsők között lépett be a hajtogatós okostelefonok piacára, amely a pesszimistább jóslatokra rácáfolva azóta is növekszik, így ma már gyártók egész sora verseng a kategóriában a Samsungtól a Honoron át a Xiaomiig.

Habár az utóbbi években az összecsukható "flip" modellek is egyre népszerűbbek, a kínálat többségét még mindig a tabletté hajtható, könyvszerű mobilok teszik ki. Ezek eddig meglehetősen egy kaptafára készültek, a Huawei viszont a jövőben leszállíthat olyan modellt, ami kilóg a sorból.

Hirdetés

A GizmoChina beszámolója szerint erre a Jerrold_tech nevű felhasználó mutatott rá a Weibo közösségi oldalon, ahol néhány képet osztott meg a cég új hajtogatós szabadalmáról. Ez egy újszerű dizájn, amelyben a készülék egyik oldala magasabb a másiknál, ami a panel felett elhelyezett kameráknak és szenzoroknak köszönhető.

A megoldás nem csak arra jó, hogy a Huawei kitűnjön vele a tömegből: ezen a módon szelfi kamerának is ugyanazokat a lencséket használhatjuk, mint amelyek összehajtva a hátlapi rendszer szerepét töltik be. A gyártó így ügyesen megspórol magának egy extra kamerát, a felhasználók számára pedig lehetővé teszi, hogy kinyitott és becsukott mobillal is ugyanabban a minőségben fotózzanak és videózzanak.

A megoldás kísértetiesen emlékeztet a 2020 óta forgalmazott Mate Xs-szériára, amely a készülékház oldalán dobta be ezt az aszimmetrikus elrendezést. A szabadalom levédetése persze továbbra sem jelenti, hogy valóban készülőben van egy újabb különc Huawei-mobil, de az elképzelés mindenképp érdekes.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.