Hirdetés

Újabb látványos felvételeket készített a Marsról a NASA



|

A videós anyagokat az Ingenuity helikopter rögzítette a legutóbbi sikeres repülése alkalmával.

Hirdetés

A tavaly április óta működő Mars-helikopter, az Ingenuity nemrégiben több rekordot is döntött a repülésével. Természetesen felvételeket is készített, miközben a South Séítah régióból a Perseverance rover felé vette az útját, a NASA pedig ezek alapján összeállított egy rövid anyagot, aminek köszönhetően új perspektívából ismerhetjük meg a Marsot.

Hirdetés

Az Ingenuity 25. repülése során a navigációs rendszer által készített fekete-fehér felvételekből áll össze a videó, amin figyelemmel követhető, hogy 5,5 m/s-os sebességgel halad a felderítő helikopter. A jármű 10 méteres magasságot elérve kapcsolt a csúcssebességére, majd 161,3 másodperc alatt tette meg a 708,4 méteres távolságot.

Az Ingenuity helikopter repüléséről készült teljes hivatalos beszámoló a NASA honlapján érhető el.

A NASA egyébként nemrég a Mars-küldetéssel kapcsolatban osztotta meg a terveket, amelyekhez kapcsolódóan külsős szakértők javaslatait is várják az űrközpont munkatársai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.