Hirdetés

Újabb legendás modellt támasztott fel a Nokia, de nincs benne sok köszönet



|

Visszatér a 6310-es, csak kissé nehéz felismerni.

Hirdetés

Két új okostelefont és egy retro modellt is bemutatott a Nokia, jobban mondva a márkát birtokló HMD Global. A finn cég 2016-ban szerezte meg a jól ismert név licencét, miután a Microsoft kudarcot vallott a régi dicsőség visszaállításával.

A HMD marketingesei igyekeznek építeni a Nokia örökségére, ezért korábban több klasszikus modellt is olcsó alapmobilként álmodtak újra: 2017-ben bemutatták a laposabb, kerekebb 3310-est, 2018-ban pedig a 8810-es (vagyis a "Mátrix-telefon") kapta meg a maga reinkarnációját.

Hirdetés

Az idei évre viszont nem mással, mint a 6310-es új kiadásával állt elő a cég. Ennek az eredetijét még 2001 végén dobták piacra, kifejezetten a tehetősebb, üzleti felhasználókat célozva. Magyarán nem tömegmodellnek szánták, a maga korában igazi státusszimbólumnak számított. Érdekesség, hogy egy ideig a Mercedes-Benz S osztályhoz is rendelhető volt, valamint ez volt a finn márka első bluetoothos modellje is.

A HMD szárnyai alatt megszületett utódja viszont messze nem ilyen exkluzív modell, hiszen nyomógombos kialakításával,  2,8 hüvelykes kijelzőjével, 8 MB memóriájával és 16 MB tárhelyével kifejezetten alap igényeket szolgál ki. A szerény extrák sorában csak a microSD bővíthetőséget (32 GB-ig), a 0,3 megapixeles kamerát és a beépített FM rádiót említhetjük. Az üzemidővel viszont nem lesz gond, a Nokia szerint legalábbis "hetekig" bírja az 1150 mAh-ás akkumulátor.

A 40 eurós ár tükrében mindez egyáltalán nem fáj, az viszont már annál inkább, hogy az új formában csak nagy jóindulattal fedezhetjük fel az eredeti 6310-es vonalait. A kimondottan jól sikerült 3310-es reboot után ez bizony csalódás, de talán akad néhány nosztalgiázó, akik így is lecsapnak majd a négy színben (sötétzöld, sárga, fekete, kék - utóbbi csak Indiában) kapható mobilra. Főleg, hogy nem hiányzik róla a Snake sem.

Nokia C30

Ami pedig a két új okostelefont illeti, az egyik C30 névre hallgat, és egy belépőszintű androidos ajánlatot tisztelhetünk benne. A specifikációk tömören: 6,8 hüvelykes kijelző, 12 megapixeles hátlapi kamera, 5 megapixeles előlapi kamera, 2 GB RAM, 32 GB (bővíthető) tárhely. A C30 nagy dobása a 6000 mAh-ás akkumulátor, amire a HMD akár 3 napos üzemidőt ígér. A készülékért Európában 99 eurót kérnek.

Nokia XR20

A másik újdonság az XR20, amit strapabírásra hegyeztek ki. A telefon megfelel a MIL-STD-810H és az IP68 szabványoknak is, vagyis nem jön zavarba a leejtésektől és az úszástól sem. Specifikációk tekintetében itt 6,67 hüvelykes panelt, 48/13 megapixeles hátoldali lencserendszert, 8 megapixeles szelfi kamerát, 4/6 GB RAM-ot és 64/128 GB tárhelyet kapunk. Az akku 4630 mAh, mindezt pedig 499 euróért méri a gyártó.

A készülékek megjelenési dátumát később jelentik be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.