Hirdetés

Újabb lépést tett a jobb PC-élmény irányába az Intel



|

Az Intel elindította a Project Athena Open Labs tanúsító programot, aminek a célja, hogy az Intel alapokra építkező laptopok jobb használati élményt garantáljanak.

Hirdetés

Az Intel még a CES-en mutatta be a Project Athenát, amely alapvetően olyan útmutatók együttese, amiket az OEM-eknek kell követniük, ha meg akarják alkotni a következő-generációs PC-s élményt. Természetesen mindezt olyan technológiákkal, mint az 5G vagy a mesterséges intelligencia. 

Hirdetés

Az OEM-ek az Intel mérnökeitől kapnak visszajelzéseket arra vonatkozóan, hogyan optimalizálják a teljesítményt, minimalizálják az alvásból történő felébredési időt, illetve finomhangoljanak egyes alkatrészeket az alaplapon. A cél az, hogy a végfelhasználó a lehető legjobb használati élményben részesüljön. Az első Project Athena-minősítésű eszközök még az év vége előtt megjelennek, valószínűleg már a Computex hoz pár érdekességet. 

A projekt bővítésének következő lépéseként az Intel bemutatta az Athena Open Labs tanúsító programot, így már nem csak laptopgyártók vehetnek benne részt, hanem az alkatrészek beszállítói, illetve olyan cégek, amelyek mobilos audióra, beágyazott kontrollerekre, haptikus visszajelzésre, vezeték nélküli megoldásokra vagy SSD-kre specializálódtak. Amennyiben az alkatrészeket minősíti az Intel, és megfelelően, akkor ajánlja is azokat a laptopgyártóknak. A BIOS-és szoftveroptimalizációkra is figyel az Intel. 

A felhasználóknak mindez pedig annyit jelent, hogy a jövő laptopjai megbízhatóbbak és időtállóbbak lehetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.