Hirdetés

Újabb magas rangú vezető távozik a Twittertől



|

Tovább fogyatkozik a mikroblog megtizedelt csapata.

Hirdetés

Amikor Elon Musk október végén 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, még a legborúlátóbb elemzők sem gondolták, hogy néhány héten belül már a mikroblog puszta működőképessége is veszélyben lesz, ám a jelek szerint ezt a szintet is sikerült elérni.

A milliárdos ugyanis az első lendülettel kirúgta a teljes régi vezetést, majd az alkalmazottak fele, mintegy 3700 ember került sorra, a maradék állománynak pedig megüzente, hogy vagy vállalják a "Twitter 2.0" felépítésével járó kemény túlórázást, vagy lelépnek. Belsős hírek szerint a csapat több mint 70%-a az utóbbit választotta, így néhány tucat fősre apadt a szeptemberben még közel 8000 dolgozóval működtetett platform kiszolgáló személyzete.

Hirdetés

Most pedig egy újabb fontos láncszem hullik ki a gépezetből, a cég franciaországi ágának fejese, Damien Viel ugyanis hol máshol, mint a Twitteren jelentette be a távozását. Hogy emögött kirúgás, vagy a saját döntése áll, az sem a posztból, sem más forrásokból nem derült ki.

"Vége. Büszkeség, becsület és küldetés teljesítve. Viszlát #franciatwitter. Micsoda kaland! Micsoda csapat! Micsoda találkozások! Köszönöm mindenkinek ezt a 7 hihetetlen és intenzív évet."

- írta a vezető, akiről azt sem tudni, hogy merre folytatja. A Twitter háza tájáról közben olyan hírek is érkeztek, hogy napokra lezárták a vállalat irodáit, elvágva a dolgozók fizikai hozzáférését, miután Musk szabotázsakciótól tartott. A bomlás jelei pedig már kívülről is észrevehetők, legalábbis akár ennek is betudhatjuk, hogy a moderációs rendszer még a legegyértelműbb jogsértésekre sem képes hatékonyan reagálni.

Elon Musk ugyanakkor kifelé igyekszik nyugodtságot mutatni, és rendszeresen eldicsekszik vele, hogy ez az egész cirkusz milyen jót tesz a Twitter felhasználói statisztikájának. Nemrég egy ábrát osztott meg arról, hogy a múlt héten további 1,6 millióval nőtt a napi átlag bejelentkezők száma, elérve a mindenkori rekordot jelentő 259,4  millió főt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.