Hirdetés

Újabb mesterséges intelligenciás chatbottal bővül a Zoom



|

A ChatGPT egyik riválisa is a konferenciaplatform részévé válik.

Hirdetés

A ChatGPT őszi megjelenésével kirobbant chatbotháború kapcsán többnyire a Microsoft és a Google rivalizálása dominálja a híreket, a tech gigászok által hadrendbe állított Bing Chat és a Bard mellett azonban más, kisebb szereplők is nyomulnak a területen.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az egyik a San Franciscó-i Anthropic, amelyet a ChatGPT mögött álló OpenAI egykori munkatársai alapítottak. A Google 400 millió dolláros befektetését élvező startup most egy újabb nagy partnert fogott meg magának a Zoom képében.

Hirdetés

A népszerű videókonferenciás platform üzemeltetője a hivatalos blogján jelentette be, hogy a Zoom Ventures programon keresztül ők is befektettek a mesterséges intelligenciás rendszereket és nyelvi modelleket fejlesztő cégbe. Az összefogás jegyében az Anthropic által létrehozott Claude chatbot is a Zoom részévé válik, az automatizált ügyfélszolgálatot biztosító Contact Centerrel kezdve a sort.

A közleményből nem derül ki, hogy mikor számíthatunk a chatbot-funkció debütálására, a vállalat viszont azt ígéri, hogy a Claude integrálása új szintre emeli az ügyfélkapcsolatok ápolását. A Zoom ezzel már a második ilyen partnerségét köti: az üzemeltető korábban az OpenAI-val is leszerződött, melynek gyümölcseként a videókonferenciás platformon is elérhetővé váltak a ChatGPT szöveggenerátor bizonyos képességei, a közösen létrehozott a Zoom IQ asszisztensen belül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.