Hirdetés

Újabb módszerrel védi a Google a felhős mentéseidet



|

Az Android 9 Pie a felhőbe mentett adatokat újabb szinten titkosítja, ezúttal a készülék zárolására használt jelszót vagy mintát is bevetik.

Hirdetés

A Google újabb intézkedésekkel szeretné fokozni a felhasználói adatok biztonságát az Android 9 Pie rendszerben. Az óriás nemrég elárulta, hogy a legújabb Android használata során a felhőbe mentett adatokat újabb szinten titkosítják, a Google szerverein lévő Titan biztonsági modul használatával. 

Hirdetés

A nagy érdekességet az jelenti, hogy a kódolt adatokhoz még magának a Google-nek sincs hozzáférése. A feloldókulcsot ugyanis olyan információ védi, amit kizárólag az adott felhasználó tudhat. A titkosításhoz ugyanis a készülék zárolt kijelzőjének a PIN-kódját, jelszavát vagy mintáját használják fel. 

Természetesen sok ember használ meglehetősen egyszerű jelkódot vagy jelszót a készüléke biztosításához, de mindezt a Google is figyelembe vette. Éppen ezért a Titan biztonsági chip véglegesen blokkolja az adatokhoz való hozzáférést, amennyiben azt érzékeli, hogy egy támadó sorozatos gyakori kombinációkkal bombázza a rendszert, és így próbálja kitalálni a kódot. 

A Google biztosra ment az új technológiával kapcsolatban, ezért a cyberbiztonsággal és kockázatelemzéssel foglalkozó NCC Groupot biztonsági audit végrehajtására is felkérte. 

A rossz hír az, hogy egyelőre csak nagyon kevés app képes használni ezeket a felhős mentéseket, ráadásul az sem tiszta, hogy konkrétan mely okostelefonok támogatják az új funkciót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.