Hirdetés

Újabb rekordot döntött a SpaceX Falcon 9-es rakétája



|

A Falcon 9 a tizedik sikeres útjával újabb mérföldkövet ért el az újrahasznosítható űrrakéták kifejlesztésében.

Hirdetés

Elon Musk cége, a SpaceX már jó ideje kísérletezik azzal, hogy hogyan lehetne újrahasznosítható rakétákkal csökkenteni a kilövések költségeit és ezzel megfizethetőbbé tenni az űrutazást a kevésbé tehetős emberek számára. A Falcon 9-es rakéta már több utat is megtett az elmúlt években, most pedig egy újabb fontos mérföldkövet sikerült elérni.

Hirdetés

A SpaceX hajnalban már tizedik alkalommal küldte fel a rakétát a floridai Cape Canaveral Space Force állomásról, viszont nem csak egy tesztrepülésről van szó, konkrét céllal küldtek fel a rakétát: a Falcon 9 további 60 Starlink műholdat küldött fel a már meglévőek mellé, ezzel bővítve Musk kísérleti hálózatát, amellyel szélessávú internetkapcsolatot szeretne elérhetővé tenni mindenki számára a világon.

A rakétát a Just Read The Instructions nevű drónhajó kapta el, ami azt jelenti, hogy a Falcon 9 a jövőben akár újra megdöntheti a saját rekordját. A SpaceX egyébként ezt a kilövést is közvetítette, amit természetesen teljes egészében vissza is lehet nézni a cég csatornáin.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.