Hirdetés

Újabb sorozat miatt kényszerült magyarázkodásra a Peloton fitneszcég



|

A jelek szerint a Peloton nem osztja azt a vélekedést, hogy a negatív reklám is reklám.

Hirdetés

Az internetre csatlakozó edzőgépekre specializálódott Peloton ugyan még csak 10 éve létezik, de termékei hamar divatossá váltak, így a filmekben és sorozatokban is gyakran feltűnnek, hiszen a szórakoztatóipar menőbbnél menőbb karakterei nem izzadhatnak holmi noname eszközökön.

Mostanában azonban ez inkább csak gondot okoz a vállalatnak. Vigyázat, innentől spoilerek következnek két sorozat, az És egyszer csak..., illetve a Milliárdok nyomában kapcsán!

A Peloton kálváriája ott kezdődött, hogy a Szex és New York cselekményét folytató, decemberben indult És egyszer csak… (And Just Like That) egyik főszereplője, Mr. Big épp egy Peloton szobabiciklin tekerve kapott szívrohamot, most pedig újabb "áldozatot" szedtek a forgatókönyvírók.

Hirdetés

Ezúttal a 2016 óta futó, Milliárdok nyomában (Billions) című pénzügyi drámasorozat egyik központi karaktere, Mike "Wags" Wagner (David Costabile) fordult le a Peloton Bike+ kerékpárjáról. Az epizódot még tavaly tavasszal, azaz hónapokkal az És egyszer csak… premierje előtt forgatták, de mivel a Szex és New York-folytatás korábban került adásba, a készítők az utómunka során rákevertek egy szöveget a képsorokra, melyben ki is mondatják infarktuson áteső szereplővel, hogy "nem fog úgy elmenni", mint az a karakter a másik sorozatból.

Szó se róla, a Peloton részéről komoly balszerencsére vall, hogy két hónapon belül már a második sorozat mutatja be életveszélyesnek a cég termékeit, a képernyőn történtek miatt kiadott közleménye alapján pedig ezúttal már nem is vette olyan poénkodósra a figurát a gyártó, mint legutóbb, amikor még Ryan Reynoldsot is bevetették a tűzoltásra.

"Megértjük, hogy ezek a fiktív tévéműsorok miért akarnak szerepeltetni egy olyan márkát, amelyről az emberek szívesen beszélnek, de az, hogy a Showtime a Peloton Bike+ kerékpárt használta, és egy Peloton-oktatóra hivatkozott, nem [hivatalos] márka-, termék- vagy oktatóelhelyezés volt, és nem egyeztünk bele, hogy a márkánkat és szellemi tulajdonunkat használják a műsorban, vagy hogy bármilyen felszerelést biztosítsunk. Amint arra maga a műsor is utalt, a szív- és érrendszeri edzésnek komoly előnyei vannak, amelyek segítik az embereket abban, hogy hosszú és boldog életet éljenek."

Ezek után nem csodálnánk, ha a sorozatot futtató Showtime levelet kapna a Peloton ügyvédeitől, bár a rossz nyelvek szerint az is megeshet, hogy egy nagyon bátor fordított markerting-akcióról van szó, hiszen megint a Pelotonnal vannak tele a hírek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.