Hirdetés

Újabb űrhajósokat vitt fel a világűrbe a SpaceX



|

A Crew-1 misszió már a SpaceX első hivatalos küldetése volt, a Crew Dragon ezúttal négy űrhajóst vitt az űrbe.

Hirdetés

A SpaceX sikeresen utaztatta meg azt a négy űrhajóst, akiket a NASA a Nemzetközi Űrállomásra kívánt feljuttatni a Crew-1 misszió keretében. Ez az első hivatalos, hitelesítés utáni küldetése a Crew Dragonnak. A Resilience nevű űrkapszulát a SpaceX Falcon 9-es rakétájával indították útnak a Kennedy Űrközpontból, Floridából, Mike Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker és Soichi Noguchi űrhajósokkal (utóbbi a JAXA asztronautája). 

Hirdetés

A Föld körüli pályára állás után több mint egy napig az űrben maradnak, utána dokkolnak az űrállomásra. A Crew Dragon ezt automatikusan, beavatkozás nélkül képes megtenni. 

A Falcon 9 a felszállás után sikeresen landolt egy drónhajón, az Atlanti-óceánon. A rakétát a Crew-2 küldetésnél is használják majd. 

Ez volt a SpaceX második, legénységgel lezajló küldetése, és igen sok lesz még, hiszen a NASA hitelesítette a Crew Dragont, így az az űrsiklók után embereket vihet amerikai földről az űrbe. Évente többször küldenek majd űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomásra, idővel pedig a Boeing riválisként szállhat be a programba a SpaceX mellé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.