Hirdetés

Újabb vállalat állítja, hogy a Facebook ellopta tőlük a Meta nevet



|

Ezzel már 3 amerikai cég is verseng a Metaságért.

Hirdetés

A napokban számoltunk be róla, hogy a Metává átvedlett Facebooknak nem túl szerencsés módon sikerült kiválasztania a múlt héten bejelentett új nevét, mivel egy arizonai PC-építő cég, a Meta PC már hónapokkal korábban levédette a nevet.

Nemrég pedig egy harmadik szereplő is színre lépett, melyet nemes egyszerűséggel Meta Companynek hívnak, ám itt egy fokkal bonyolultabb a történet, és nem is vet túl jó fényt Zuckerbergékre.

Hirdetés

A chicagói vállalat vezetője, Nate Skulic egy dühös közleményben tudatta, hogy a Facebook ügyvédei már három hónapja kapcsolatba léptek velük, és a megbízójuk felfedése nélkül ajánlatot tettek a név megvásárlására. A felkínált összeg azonban állítólag olyan csekély volt, hogy még a névváltoztatás költségeit sem fedezte volna.

A Meta Company nem csupán több pénzt követelt, de azt is szerette volna megtudni, hogy ki lenne a név felvásárlója. A Facebook ügyvédei ezt megtagadták, s így nem is sikerült megegyezésre jutniuk. Skulic beszámolója szerint az október 20-án lebonyolított utolsó telefonbeszélgetés alkalmával ők ugyan már sejtették, hogy a Facebook áll a háttérben, ám a vállalat jogászai még ekkor sem ismerték el ezt, csupán annyit közöltek, hogy tiszteletben fogják tartani a chicagóiak névhasználati jogát.

A történet következő fejezete pedig az, hogy Mark Zuckerberg mindenféle figyelmeztetés nélkül az egész világ előtt bejelentette a Facebook Inc. névváltását, ami így már Meta Platforms Inc-nek hívatja magát. Skullic szerint a vállalatóriás ezzel tudatosan lépett a jogsértés útjára, a Meta Company ezért meg is tette a "szükséges jogi lépéseket".

"Nem tudtak megvenni minket, ezért megpróbáltak eltemetni a média erejével. Persze nem kellene meglepődnünk ezeken a lépéseken egy olyan cégtől, ami mond valamit, aztán mégis mást csinál. A Facebook és a vezetői álnok és megtévesztő módon járnak el, nem csak velünk, de az egész emberiséggel."

-áll Skulic nyilatkozatában. Zuckerbergék így most minimum kétfrontos háborúra készülhetnek, hacsak nem bukkan fel még néhány Meta az elkövetkező hetek során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.