Hirdetés

Újabb, világszerte ismert mémet lehet milliókért megvásárolni



|

Az még nem világos, hogy a befolyt pénzből saját Disneyland, egy csodás paripa vagy egyetemi tandíj lesz.

Hirdetés

2013-ban, a mémek hőskorában tűnt fel a Side-eyeing Chloe névre keresztelt sablon is, melyen az akkor még csak két éves Chloe Clem szerepel. A kislány nem volt éppen elragadtatva a váratlan disneylandi kirándulástól, amit édesanyja videóra is vett. Később ebből az anyagból készült egy képkocka kiragadásával az egész világot bejáró mém.

A BBC beszámolója szerint a család most szeretne visszakapni valamit a számtalan nevetésből, amit kislányuk képe okozott a világnak. Nem ez azonban az első megvásárolható mém, korábban az ujjharapdálós kissrácok NFT-je, a Charlie bit my finger is talált magának vevőt.

Hirdetés

Az eredeti digitális képet most NFT-ként tervezik értékesíteni a szülők. Chloe édesanyja elmondta, elképesztő volt látni annak idején, hogy a lányával van tele az internet, az ismerősök és rokonok pedig a mai napig küldözgetik mémeket.

A Utahban élő család egy aukció keretein belül szeretne megválni az eredeti fotótól, a licit 5 Ethereumról indult. Ez a cikk írásának pillanatában körülbelül 4,7 millió forintot jelent.

Miközben furcsa lehet, hogy egy digitális képért ennyit fizessen valaki, ne feledjétek, a világ első Twitter-bejegyzése is csillagászati összegért kelt el. Akinek idegen az NFT-k világa, itt bővebben olvashat a jelenségről.

Az eladás ténye már biztos, egyedül egy kérdés maradt a családban: mi legyen a pénz sorsa? Chloe egyszer lovat venne, máskor a saját Disneylandjét építené fel, édesanyja azonban azt mondja, az oktatására fogja félretenni az aukcióból befolyt pénzt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.