Hirdetés

Már az ujjlenyomat-olvasókat is át lehet verni



|

A hackerek 80 százalékos sikerességgel tudják megkerülni a hitelesítési folyamatot, így az ujjlenyomat-olvasók sem valami biztonságosak már.

Hirdetés

A Cisco Talos biztonsági csoportja nemrég tett közzé egy új tanulmányt, amely alapján többé már az ujjlenyomat-olvasók sem biztonságosak, főleg akkor, ha valaki politikus, gazdag, híresség, vagy pedig egyéb okból lehet kiemelt célpont. A kutatók az Apple, a Microsoft, a Samsung és a Huawei ujjlenyomat-hitelesítési rendszereit tesztelték, és arra jutottak, hogy hamis ujjlenyomatokkal az esetek 80 százalékában sikeresen megkerülhető a rendszer. 

Hirdetés

Minden cég készülékén 20 kísérletet tettek a legjobb hamis ujjlenyomattal, amit létre tudtak hozni. 20-ból 17 alkalommal jártak sikerrel átlagosan, bár megjegyezték, hogy több hónapnyi kimerítő munka eredménye volt, és több mint 50 ujjlenyomatformát öntöttek ki, mielőtt egy bevált. Ráadásul csak az igazán elszánt bűnözők járhatnak sikerrel, ugyanis egy ujjlenyomatra és az eszközre is szükségük lesz. 

A legsérülékenyebbnek a Honor 7x és a Samsung Galaxy Note 9 bizonyultak, itt az esetek 100 százalékában működött a hamis ujjlenyomat. Az iPhone 8, MacBook Pro 2018 és Galaxy S10 termékeknél 90 százalék fölötti volt az arány. Akadt azért olyan laptop és USB-s megoldás is, amelynél 0 százalékos volt a siker. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.