Hirdetés

Ujjlenyomattal fizethetünk az androidos Chrome-ban



|

Ujjlenyomatot használhatunk a kártyaadatok kitöltése helyett az androidos Chrome böngészőben.

Hirdetés

A Google javasolja a Chrome beépített funkcióinak használatát azokra az esetekre, amikor bizonyos információkat kell megadni a weboldalakon, főleg akkor, ha meghatározott tranzakciókról van szó. Bár nem mindenki bízná rá a cégre a belépési és bankkártyával kapcsolatos adatait, az tény, hogy kényelmes ötletről van szó. A Chrome Autofill funkció persze lehetne gyorsabb és biztonságosabb, de dolgoznak már az újításokon. Androidon hamarosan ujjlenyomattal lesz kiváltható a kártyaadatok megadása. 

Hirdetés

Az Autofill funkció azonnal megadja a fizetési és belépési adatokat, de csak azokon az oldalakon, ahol ezt korábban már megtettük. A kártya CVC-jét persze minden alkalommal nekünk kell beírnunk biztonsági okokból. Hamarosan azonban az új WebAuthn szabványnak hála már elég lesz kizárólag az ujjlenyomatunkkal hitelesíteni magunkat. 

Érintős automatikus kitöltés funkció is lesz, ilyenkor még a szöveges beviteli mezőt sem kell piszkálnunk a mobilon. Az új funkciók a következő hetek során érkeznek meg az androidos Chrome-ba, a biometrikus azonosítás opcionális jellegű. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.