Hirdetés

Újra amerikai alkatrészekkel dolgozhat a ZTE



|

Ismét teljes gőzzel dolgozhat a ZTE, de a következő 10 évben egyetlen rossz húzása sem lehet a cégnek.

Hirdetés

Meglehetősen hosszúra nyúlt az ügy, de Amerika negyedik legnagyobb okostelefon-gyártója és a világ egyik legmeghatározóbb tech cége újra teljes gőzzel dolgozhat. Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken minden korlátozást feloldott Amerika

Hirdetés

Az eddigi korlátozások miatt a kínai óriás nem juthatott hardverekhez, szoftverekhez és egyéb alkatrészekhez amerikai vállalatoktól. Mindez a készletek harmadát jelentette, vagyis igen problémássá vált volna a cég működése, főleg Android nélkül. Mostanra azonban mindent sikerült rendezni, a ZTE újra dolgozhat minden amerikai partnerével. 

A kínai céget még tavaly büntették meg 1,19 milliárd dollárra, amiért az amerikai tiltások ellenére Észak-Koreának és Iránnak értékesített termékeket és szolgáltatásokat. A pénzbírság mellett a vezetőket is meg kellett volna büntetnie a cégnek, illetve egy 7 éves amerikai exporttiltás is kinézett a ZTE-nek, ha nem követi az utasításokat. 

Az amerikai elnök végül maga is közbenjárt a ZTE ügyében, és végül sikerült összehozni a megállapodást. A ZTE 1 milliárd dolláros büntetést fizetett, 400 milliót zálogba adott, új igazgatótanácsa lett és megváltozott a vezetősége is. Az amerikai kormány egyes tagjai szerint a ZTE továbbra is nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. 

A ZTE-nek a következő 10 évben egyetlen rossz húzása sem lehet, ellenkező esetben újra életbe lépnek a tiltások, és nem juthat amerikai alkatrészekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.