Hirdetés

Újra érintőképernyős MacBookkal kísérletezik az Apple



|

Ugyan a cég vezetői rendre kiállnak amellett, hogy nem lenne értelme, most megint elővették az érintőképernyős MacBook Prók ötletét.

Hirdetés

Ha a CES 2023-on bemutatott számtalan újdonság nem lett volna elég, az Apple-höz közel álló hírforrások is igen aktívak voltak az elmúlt napokban. Egyrészt nagyon úgy tűnik, hogy tényleg közel van már az Apple saját AR-szemüvegének megjelenése, aminek a többi termék issza meg a levét, másfelől úgy tudjuk, hogy az almás vállalat még több alkatrészt akar házon belül gyártani, hogy egyre kevésbé függjenek a partnereiktől.

Ha ez nem lenne elég, néhány méltán elismert szivárogtató a MacBook OLED-re váltásáról is beszélt.

Hirdetés

Felpörögtek tehát az események Cupertinóban, olyannyira, hogy állítólag a cég egy olyan ötletet is újra elővett, amit képviselői eddig nagyon következetesen elutasítottak mindig, amikor erről kérdezték őket. Az érintőképernyős MacBook ötlete már több mint 10 éve beszédtéma, 2010-ben még Steve Jobs is elmagyarázta, hogy miért nem jó ötlet megvalósítani egy ilyen laptopot:

"Az érintőképernyős felületek nem működnek vertikálisan. Szuper demó, de hamar fájdalmat okoz a használatuk, hosszabb távon pedig olyan érzés, mintha leszakadna tőle az ember keze. Egyszerűen nem működik, ergonómiailag szörnyű."

Ezután, az elmúlt években számos alkalommal utasították el egy ilyen MacBook ötletét a mérnökök és sajtónak nyilatkozó munkatársak, a Bloombergnél publikáló Mark Gurman azonban most mégis úgy tudja, hogy újra előkerült az ötlet, és számos hardvermérnök aktívan részt vesz a kísérletekben.

Az Apple a korábbi MacBook Prókon megtalálható Touch Barral ért a legközelebb ahhoz, hogy érintőfelületet tegyen ezekre a laptopokra. Meglátjuk, hogy ezúttal tovább jutnak-e a próbálkozásnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.