Hirdetés

Újra gépet épített, aki a The Verge hírhedt videóját készítette



|

A mémmé vált anyag egykori készítője elmesélte, miként sikerült összehoznia a nagy vihart kavart útmutatót.

Hirdetés

A számítógépes hírek lelkesebb olvasói még emlékezhetnek a The Verge 2018 szeptemberében megosztott videójára, ami egy 2000 dolláros gaming PC összeszerelésében igyekezett segíteni, ám olyan rossz tanácsokat adott, hogy szinte azonnal mémmé vált, s végül törölni kellett.

A portál tech újságírója, Stefan Etienne által bemutatott módszer a kritikusok szerint a hardver károsodását is felvetette, a videóra adott reakciók viszont idővel rasszista zaklatásba fordultak, amit a The Verge főszerkesztője közleményben ítélt el a Twitteren.

Hirdetés

Etienne azonban a jelek szerint kiheverte a dolgot, most ugyanis Linus Sebastiannel, a Linus Tech Tips YouTube-csatorna népszerű arcával fogott össze, hogy helyrehozza a bakit. Az együttműködésből született videó pontról pontra végigmegy az eredeti anyagon, változtatásokat eszközölve ott, ahol szükséges.

Szerelés közben pedig azt is feltárja az újságíró, hogy miért sikerült olyan rosszul a 2018-as felvétel. Elmondása szerint a 11 perces videó eredetileg 60 perces lett volna, ám csak délután 3 körül kapta meg a forgatókönyvet, 4-re pedig már végeznie is kellett, mert a szerkesztő korábban akart hazamenni. Ennek tetejébe csak két nappal a publikálás előtt láthatta a végeredményt, amikor már nem tudta megakadályozni a közzétételét.

Ha hihetünk a botrány kirobbanásakor csak 21 éves újságírónak, akkor a The Verge bizony csúnyán elbánt vele, a lappal ápolt kapcsolata azonban most sem lehet rossz, hiszen Etienne továbbra is alkalmi szerző a portálnál, legutóbb júniusban jelentkezett egy cikkel a kétfaktoros azonosításról.

Ha kíváncsi vagy az eredeti videóra, az internet természetesen megőrizte, így ma is megtekinthető a YouTube-on.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.