Hirdetés

Ukrajnának adományozza a koporsós tánccsoport az NFT-jének eladásából származó pénz egy részét



|

Ha megkértünk volna egy hírgenerátor MI-t, hogy az aktualitások alapján dobjon nekünk össze egy hírt, az sem tudott volna ilyet kitalálni.

Hirdetés

Aki az elmúlt egy-két évben volt olyan bátor, hogy megnyissa az internetet és feltévedjen valamelyik közösségi oldalra, biztosan találkozott a ghánai temetkezési vállalkozók táncával. Benjamin Aidoo és társai azzal váltak híressé 2020 márciusában, hogy - ghánai szokás szerint - táncolva vittek egy koporsót. A róluk készült videót aztán több ezer másikhoz használták fel az internet kreatív elméi és világunk titkos mozgatói,  amik TikToktól a Redditen át az Instagramig számos felületen felbukkantak, még a BBC is készített egy interjút a ghánai csapattal.

Bár magát a mémet már szintén táncoltathatnák az urak, most azzal kerültek be a hírekbe, hogy 250 000 dollárt adományoztak a Back and Alive szervezetnek, amely az ukrán hadsereget támogatja.

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy a videó NFT-jét április 7-én aukcióra bocsátották, és az ebből befolyt összeg egy részét, egész pontosan annak 25 százalékát ajánlották fel a szervezetnek, míg további 25%-ot barátaik, egy nagy ukrán reklámügynökség alkalmazottai kapnak. A maradék 50%-ot saját maguk fejlesztésére költik, mivel a videók után semennyi bevétel nem jutott el hozzájuk - azoknak ugyanis kötelező eleme egy EDM zene, ennek jogtulajdonosai nyeltek be minden bevételt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.