Hirdetés

Ultrahanggal követik a mozgásunkat az Amazon okoshangszórói



|

Nehéz lesz elbújni az állandóan figyelő Echo 4 és Echo Dot 4 elől, cserébe viszont fokozhatjuk velük az otthoni kényelmünket.

Hirdetés

Az Amazon tavaly szeptemberben mutatta be népszerű okoshangszórói, az Echo és az Echo Dot negyedik generációját. Az online kiskereskedelmi óriás digitális asszisztensét, az Alexát is magukban hordozó eszközökből az előrejelzések szerint az idei évben akár 65 millió példány is fogyhat, így rengeteg háztartásban szolgálhatnak.

Ezekben az otthonokban örülhetnek, hogy az Echo 4 és az Echo Dot 4 mostantól egy kifinomultabb, ultrahang-alapú eljárással érzékelheti a mozgást a szobákban.

Hirdetés

Ha eltekintünk a minden lépésünket pontosan figyelő masinák ijesztő gondolatától, az okosotthonokban ez kifejezetten hasznos lehet a hálózatra kötött eszközök (pl. világítás, légkondi, tv) automatikus be-és kikapcsolásánál.

Az új trükk úgy működik, hogy az okoshangszórók mikrofonja érzékeli az emberi fül számára egyébként nem hallható hangok visszaverődését, nagy pontossággal kikövetkeztetve a helyiségben zajló mozgást. Az extra figyelemtől ódzkodóknak ugyanakkor jó hír, hogy a funkció aktiválása felhasználói engedélyhez kötött, így akár le is tiltható.

Egyébként nem az Echo 4 és Echo Dot 4 az egyetlen Amazon-kütyük, melyek a tulajdonosok mozgásának megfigyelésére vetemednek: az Echo Show is hasonló módon jár el, ám az kamerákat vet be a feladat elvégzéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.