Hirdetés

Ultravékony üveget kaphat a Samsung következő összehajtható mobilja



|

A Samsung állítólag ultravékony védőüveggel borítaná az összehajtható kagylómobiljának képernyőjét.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold egy nagyon ígéretes készülék, az egyik leggyengébb pontja azonban a nagyon puha és könnyen karcolódó műanyag védőbevonatos kijelzője. Az ET News szerint a Samsung leváltaná ezt a műanyag bevonatot a következő összehajtható mobilján. 

Hirdetés

A dél-koreai gyártó állítólag ultravékony védőüvegre váltana, ami mindössze 0,1 milliméter vastag, alig vastagabb, mint egy emberi hajszál. Mivel ezt nagyon nehéz lesz gyártani, ezért nem lesz sok belőle, és az árak is magasak maradnak. Az ultravékony üveg azonban sokkal jobban néz ki, és kevésbé is karcolódik. Viszont könnyebben törik. 

A jelentések szerint az ultravékony üveggel burkolt kijelzős összehajtható mobil jövőre jön, és kagylóformát kap. Olcsó nem lesz, minimum 1500 dollárba kerül majd. Elvileg 6,7 hüvelykes lesz, innen lehet kettőbe hajtani. 

A védőüveget a SCHOTT AG szállítja majd a hírek alapján, amelynek a szabadalmaztatott eljárása 4-5 évvel előz meg minden riválist. Az Asahi és a NEG is dolgozik az összehajtható üvegen, de ezek a cégek még nem állnak készen a piaci megjelenésre. 

A Samsung már az első negyedévben előállhat az újdonsággal, de a Galaxy Fold teljesítményétől függően csúszhat is a megjelenés. Természetesen ha az ultravékony üvegből nem tudnak eleget gyártani, vagy nem elég jó a minőség, akkor ez is csúszhat, és maradhatnak a régi megoldásnál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.