Hirdetés

Úristen, very big! Eltörpülnek az emberek a SpaceX Falcon 9 rakétája mellett



|

Látványos fotóval érzékeltette Elon Musk a Falcon 9 tekintélyes méretét.

Hirdetés

Elon Musk mostanában többbnyire a Twitter felvásárlása körüli balhéjával és az annak nyomán kipattanó szexuális zaklatási botrányával került be a hírekbe, ám eközben természetesen nem állt meg az élet a milliárdos vállalkozásainál sem, így nemrég újabb ígéretet kaptunk a teljesen önvezető Teslák érkezésére, most pedig a SpaceX kulisszatitkaiba nyerhettünk bepillantást.

Az űrvállalat egyik Falcon 9-es rakétája nemrég tért vissza a Transporter 5 néven futott küldetésről, melynek során kereskedelmi és kormányzati megbízásokat teljesítve 59 kisebb műholdat juttatott Föld körüli pályára. A monstrumról leszállás után lőttek egy látványos fotót, amit Elon Musk a Twitteren tárt a világ elé.

Hirdetés

Ahogy a milliárdos posztjában látható, a Falcon 9 automatikus leszállásra képes első fázisa alaposan lebarnult az űrbéli kiruccanás alatt, de ennél sokkal érdekesebb, hogy milyen aprónak tűnnek a rakéta tövénél álló mérnökök.

A floridai Cape Canaveral 1-es leszállási zónájában végrehajtott landolásról maga a SpaceX is közölt egy videót, amelyen jól megfigyelhető, ahogy a Falcon 9 Block 5 típusú rakéta kinyitja a támasztékul szolgáló lábait.

Ennek a bizonyos rakétának  egyébként már ez a nyolcadik sikeres köre, korábban többek között a Nemzetközi Űrállomásra is szállított asztronautákat. A kétfokozatú Falcon rakéták első tesztrepülésére még 2010-ben került sor, a monstrum első sikeres landolását pedig 2015 decemberében jegyezték fel. Az ismételt felhasználhatóság a Falcon-program kulcseleme, ez ugyanis drasztikusan csökkenti a küldetések költségét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.