Hirdetés

USB-C - Ligthning kábelen keresztül is kémkedhetnek utánunk



|

Egy biztonsági szakértő bebizonyította, hogy a kábel segítségével akár 1 km-ről is rögzíthető minden, amit az eszközünkön írunk.

Hirdetés

A tudatosabb felhasználóknak nem újdonság, hogy a nyilvánosan hozzáférhető töltőkkel is vigyázni kell, hiszen valójában sosem tudhatjuk, hogy mi van a kábelbe rejtve, vagy annak túlsó oldalán.

Az MG néven közismert biztonsági szakértő, aki 2019-ben rámutatott, hogy az iPhone mellé csomagolt Lightning-kábel megfelelő módosításokkal akár Macek feltörésére is használható, most bebizonyította, hogy az USB-C - Lightning vezeték sem veszélytelen.

Hirdetés

A kábelbe rejtett technológiával MG-nek sikerült egy olyan eszközt létrehoznia, amely minden beírt szöveget rögzít (keylogger), s akár 1 km távolságra is képes továbbítani azt a kémkedő félnek. A biztonsági szakértő motivációja elmondása szerint az volt, hogy bebizonyítsa, igenis lehetséges a dolog, miután többen fejtegették neki, hogy hely híján ez nem megoldható az USB-C szabvánnyal.

Az OMG Cable-nek hívott "találmány" egy Wi-Fi hotspotot hoz létre, amihez a hacker távolról csatlakozik, így kinyerve a bizalmas üzeneteket, jelszavakat, vagy akár bankkártya adatokat, ha éppen azt írjuk be a számítógépen, telefonon, vagy táblagépen.

A módosított kábel még arra is képes, hogy a felhasználó tartózkodási helye alapján limitálja az adatok továbbítását, amivel a hacker hatékonyan csökkentheti a lebukás kockázatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.