Hirdetés

Utazz vissza az Apple internet előtti világába



|

Ebben segít az Apple MacOS 7.0.1 emulátora, amely elfut egy böngészőből.

Hirdetés

Nagyjából 25 éve, hogy az Apple kiadta a MacOS 7.0.1-et, ami akkoriban az egyik legelegánsabb kezelőfelület volt, ami csak létezett személyi számítógépekre. 

Hirdetés

Ez a kezelőfelület nem öregedett olyan "szépen", mint amit mondjuk a Terminátor 2 - Az ítélet napjában láttunk. Azért egy sajátos vonzereje még mindig van az ősrégi platformnak.

Az Internet Archive szorgos munkájának hála most mi is kipróbálhatjuk ezt a régi rendszert, méghozzá a saját gépünkön, egy egyszerű böngésző segítségével. 

A fekete-fehér grafikus felület egyszerű, de hatékony eszköz volt, ami lehetővé tette az olyan alkalmazások használatát, mint a Microsoft Word, a BBEdit Lite, a HyperCard, a Microsoft Excel, vagy éppen a Pagemaker, a MacDraw vagy a MacPaint. 

Az egyszerű és könnyen használható rendszer további különlegessége volt, hogy egyesek számára a kaput jelentette az internet korai verziójához. 

Az Internet Archive emulátora lehetővé teszi az operációs rendszer használatát, és sok akkoriban népszerű alkalmazás elindítását is. Például a Risk, a Cannon Fodder vagy a Shufflepuck játékokét. 

Aki igazán bele szeretné élni magát a MacOS 7.0.1 hangulatába, annak érdemes teljes képernyőben kipróbálnia az emulátort. Nem csak nosztalgiának jó ez, de megmutatja azt is, hogy mennyivel könnyebb manapság egy gépet használni, amin egyszerre 10 alkalmazás fut, és esetleg még érintőképernyője is van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.