Hirdetés

Utcakép-gyűjtő céget vásárolt a Facebook



|

Felvásárolta a Mapillary nevű céget a Facebook. Az előbbi egy, a közösség adatbázisára építő utcakép-gyűjtő.

Hirdetés

A Mapillary egy olyan svéd startup, amely a térképvilágban szeretett volna odacsapni, közösségi adatbázisra építő utcakép-gyűjteménnyel. A vállalatot most felvásárolta a Facebook, az üzlet részleteit pedig nem hozták nyilvánosságra. A csapat és a projekt a Facebook szélesebb körű törekvéseit szolgálja majd a jövőben, ugyanakkor maradnak elkötelezettek az OpenStreetMap irányába. 

Hirdetés

A Facebook a térképrendszereket hasznosítja például a Marketplaces formájában, de a kiterjesztett valóság kapcsán is. A technológiát pedig nemcsak műholdképekkel, hanem gépi tanulással is tovább javíthatja a jövőben. 

A Mapillary azt hangoztatja, hogy továbbra is egy globális platform marad a térképadatok és képgyűjtemények világában, és dolgozik majd a térképek általános fejlesztésén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.