Hirdetés

Úthengerrel semmisítettek meg lefoglalt bányászgépeket a maláj hatóságok



|

Malajziában is problémákat okoznak a kriptovalutákra vágyók, most egy jelentős méretű gépparkot sikerült lefoglalni.

Hirdetés

Ahogy egyre nagyobb méreteket öltött a kriptovaluták bányászata, úgy vált egyre kellemetlenebbé, és már a hatóságok is komoly lépéseket tesznek a meglehetősen környezetszennyező, néhol városok áramellátását megbénító bányászfarmok felszámolása érdekében. Az elmúlt hónapokban a részben Malajziához tartozó Borneó szigetén került sor egy akciósorozatra, melynek keretében olyan bányászokat sikerült lekapcsolni, akik ráadásul lopták az áramot.

Február és április között hat bevetés keretében 1,26 millió dollárnyi értéket foglaltak le, nyolc ember került letartóztatásba, közülük hatot áramlopással vádolnak, és nyolc hónap börtönre, valamint 1900 dolláros büntetésre számíthatnak. 

Hirdetés

A rendőrség, feltehetően azért, hogy példát statuáljon, nem kívánta továbbértékesíteni a lefoglalt eszközöket, inkább átküldött rajtuk egy úthengert. Összesen 1069, feltehetően értékes (bár kissé leharcolt) komponenseket tartalmazó gép lehelte ki a lelkét a gépezet alatt.

A napokban a londoni rendőrség is akciózott, és Kínában is igyekeznek a hatóságok visszaszorítani a bányászatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.