Hirdetés

Üzleti titkokkal kereskedett az Apple egyik veterán alkalmazottja



|

A MacBookokat tervező Simon Lancaster állítólag egy újságírónak szivárogtatott meg nem jelent Apple termékekről, hogy saját startupjának ismertséget szerezzen.

Hirdetés

Mindig ködös, hogy a jól értesült szivárogtatók és iparági elemzők pontosan honnan és hogyan kapják információikat, melyek állításuk szerint hiteles forrásoktól érkeznek. Egy esetben most választ kaphatunk erre. 

Az AppleInsider számolt be arról, hogy a 11 éven át az Apple-nél dolgozó tervező, Simon Lancaster per elé néz, ugyanis azzal vádolják, hogy egy újságírónak üzleti titkokat adott át, elsősorban olyan információkat, amik még be nem mutatott Apple termékekre vonatkoztak. Abban állapodtak meg, hogy cserébe ha Lancaster startupjának sikerül 1 millió dollárnyi befektetésre szert tennie, az újságíró ír róla egy beszámolót.

Hirdetés

Lancaster 2019 októberében döntötte el, hogy távozik az Apple-től, és ezzel együtt a kontaktjának bizalmas információkat adott át, valamint megkérdezte, nem akar-e róla cikket lehozni. Az újságíró azt kérte, hogy a dizájner egy Project X néven emlegetett projekt kapcsán szerezzen bővebb információkat.

Egy ehhez kapcsolódó meetingen Lancaster a felmondása benyújtását követően is részt vett, majd hozzáférését használva bizalmas információkat töltött le, sőt, november elsején egy nem az irodában lévő eszközről jelentkezett be, hogy olyan adatokat érjen el, amik az új munkaadóját (a már említett startupot, az Arris Compositest) segíthetik. Úgy tűnik, az Apple kész bizonyítékokkal állt elő, a vádlott valószínűleg nem ússza meg könnyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.