Hirdetés

Vajon megtudhatunk bármit az Apple AR headsetéről a WWDC-n?



|

Ming-Chi Kuo ismét jósolt, ezúttal a közelgő Apple fejlesztői konferencia attrakcióit illetően.

Hirdetés

Évek óta megy a találgatás az Apple kibővített valóság (AR) headsetét illetően, amely állítólag az Apple Glass okosszemüveggel párhuzamosan készül. Az App Store kódjában talált információ alapján február óta valószínűsíthető, hogy az eszköz a realityOS nevű operációs rendszerrel érkezik, a gyanút pedig tovább erősítette, hogy az Apple le is védette ezt a kifejezést.

Eközben rohamosan közeleg a cupertinóiak egyik legfontosabb éves rendezvénye, a június 6-án kezdődő WWDC fejlesztői konferencia, ahol az almás ökoszisztéma égisze alá tartozó operációs rendszereket és szolgáltatásokat érintő bemutatók mellett akár termékbejelentésekre is számíthatunk. Az optimistábbak reménykednek benne, hogy nagy meglepetésként AR headset és a realityOS is tiszteletét teheti a rendezvényen, de a közismert szivárogtató, Ming-Chi Kuo nem így gondolja.

Hirdetés

A TF International Securities elemzője szerint ugyanis még odébb lesz, mire az Apple headsete belép a tömeggyártás fázisába, ezért nem tartja valószínűnek, hogy bármit is láthatunk belőle az idei WWDC-n. Kuo egyúttal megerősítette a korábbi előrejelzését, mely szerint a termék csak 2023-ban kerül piacra, s úgy véli, hogy az Apple már csak azért sem fogja megvillantani, mert a szoftver és a hardver láttán a vetélytársak egyből ráugranának a témára, és még a termék rajtja előtt elkészítenék a saját koppintásaikat.

Ami a jövőre esedékes rajtot illeti, Kuo jóslata egybecseng egy másik neves elemző, Jeff Pu értesüléseivel, aki áprilisban szintén arról írt, hogy 2023 első negyedévére halaszthatták az eredetileg 2022-re időzített AR headset debütálását.

Annyi bizonyos, hogy az Apple számára sosem volt még jobb időszak az AR/VR eszközök piacára való belépésre, mint most, amikor a fél tech világ a metaverzum témáján pörög. A várakozások szerint a kibővített valóságra szavazó cupertinóiak alternatívát kínálhatnak a Meta által felvázolt, kissé ijesztő koncepcióval szemben, amely teljes egészében bekebelezné, és egy virtuális világba zárná a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.