Hirdetés

Valaki 86 millió dollárnyi bitcoint adományoz el



|

A Pineapple alap összesen 86 millió dollárnyi bitcoint oszt szét jótékonysági céllal.

Hirdetés

Továbbra is döbbenetes tempóban száguld a bányászőrület, a Bitcoin árfolyama az egek felé tart. Egyesek átkozzák magukat, amiért néhány éve nem kezdtek bányászatba, mások meggazdagodnak az őrület miatt. Vannak persze olyanok is, akik az újonnan szerzett vagyonukat érdekes vagy éppen figyelemreméltó módon költik el. 

Hirdetés

A Pine néven működő bányász például létrehozta a Pineapple alapot, ami 5057 bitcoint, vagyis nagyjából 86 millió dollárt adományoz majd el nonprofit szervezetek, jótékonysági szervezetek számára. 

222 bitcoint már át is került az Electronic Frontier Foundationhöz, a The Water Projecthez és az OpenBSD-hez. 

Az illető még a Bitcoin korai időszakában szerette meg a decentralizált pénz ötletét, és döntött a bányászat, vásárlás mellett. A sok év alatt aztán többet keresett, mint amennyit el bír költeni. Mivel olyan sok pénze lett, hogy soha nem tudná elkölteni, ezért a nagyját szeretné eljótékonykodni. 

Nem, az alap egyetlen magánember kívánságait sem teljesíti, senkinek nem vesz iPhone X-et vagy Teslát, nem osztogat csak úgy ingyen Bitcoint. Az EFF eközben megerősítette, hogy az első 1 millió dolláros csomagot már megkapta az alapból - vagyis a hír nem kacsa. Az alap mögött álló ember(ek) értelemszerűen névtelenek maradtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.